Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΟΙ ΣΚΩΤΣΕΖΟΙ..


"Όσο για τους Έλληνες, ο Γαίθηλος, η Αιγύπτια γυναίκα του, Σκώτα και ο γιος τους, Βηρ, ζουν ακόμα στα ονόματα των Κελτών των βρετανικών νησιών. Από τον Γαίθηλο, κρατάει το όνομα Γκάελ-Γαελικός που έχουν όλοι οι Κέλτες της Βρετανίας. Από τη Σκώτα κρατάει το όνομα της Σκωτίας και από τον Ίβηρα κρατάει το άλλο όνομα της Ιρλανδίας, Υβέρνια". Αυτά γράφει λίγο πριν πεθάνει ο διάσημος Τζέφρι του Μόνμαουθ, βασιλιάς της Βρετανίας. Στον βίο του Αγίου Καντρού γράφεται επί λέξει ότι οι Σκωτσέζοι ήταν ένας λαός από τις περιοχές της Λυδίας της Μικράς Ασίας, στον ποταμό Πακτωλό και από το Χωρισκόν, της περιοχής Χωρία, οι οποίοι κατά τη γλώσσα και τη θρησκεία ήταν ελληνικής εθνικότητας. Μελετώντας όμως πιο προσεκτικά τους σκωτσέζικους μύθους θα διαπιστώσουμε ότι με τον όρο "Ελλάδα" οι Σκωτσέζοι αναφέρονται στην μινω-μυκηναϊκή επικράτεια. Και ως "Έλληνες" χαρακτηρίζουν τους Μινωίτες της Κρήτης και της αυτοκρατορίας της, αλλά και όλους τους Αχαιούς οι οποίοι συμμετείχαν στην μυκηναϊκή ομοσπονδία. Και παραδόξως οι σύγχρονες επιστημονικές απόψεις έρχονται να καταδείξουν ότι οι Κρήτες με τη θαλάσσια αυτοκρατορία τους, που εκτεινόταν μέχρι την ιβηρική χερσόνησο, τον ουκρανικό νότο, τη μικρασιατική ενδοχώρα και την παλαιστινιακή.
Αρκετά κάστρα στην Σκωτία είναι φτιαγμένα από Έλληνες. Η θρυλική και πανάρχαιη Γλα της Βοιωτίας. Ένα κάστρο παραθαλάσσιο. Εδώ, σύμφωνα με την σκωτική παράδοση, κατασκευάστηκε, στην ενδιάμεση εποχή μεταξύ της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Τρωικού πολέμου, και γεννήθηκε σ'αυτό ο φοβερός Γαίθηλος Γκλας, αυτός που έμεινε να τον θυμούνται οι Ιρλανδοί και οι Σκωτσέζοι ως Γκαϊντέλ!
Μια ιστορία στην Ιρλανδική μυθολογία αναφέρει. Οι Χωρίσκιοι (ελληνικό φύλο, που κατοικούσε κάπου στην τωρινή μας Θράκη) περάσανε στην αφρικανική θάλασσα, έφθασαν στις Βαλεαρίδες νήσους και αφού πέρασαν την Ισπανία και τις στήλες του Ηρακλέως προς την απομονωμένη Θούλη, αποβιβάστηκαν στο Κρουάτσαν Φέλι στην Ιρλανδία. Το νησί, εκείνο τον καιρό, κατοικούσαν οι Πίκτες, τους οποίους κατανίκησαν σε μια περιοχή που από τότε λέγεται Άρτμαχα. Πρόκειται για μια λέξη που παραδόξως θα μπορούσε να έχει ελληνική προέλευση, αφού "μάχα" στα δωρικά είναι η μάχη! Οι Έλληνες κατέλαβαν την περιοχή μεταξύ του Λοχ Έρνε και του Έθιοχ, μετά πήραν το Κιλντέαρ και το Κορκ και έφτασαν και πολιόρκησαν το Μπάνγκορ. Πολλά χρόνια μετά πέρασαν απέναντι στη Σκωτία, στην περιοχή της Ρόσιας, κοντά στον ποταμό Ρόσι και κατέλαβαν τις πόλεις Ρέγκνομαθ και Μπέλεθορ. Στην αρχή ονόμασαν τη χώρα τους Χωρισκία αλλά μετά την αποκάλεσαν Σκωτία, επειδή ο αρχηγός των εισβολέων ήταν ο Λακεδαιμόνιος Νέωλος, ο οποίος παντρεύτηκε την Αιγύπτια κόρη Σκώτα, όταν οι εισβολείς είχαν παραμείνει για ένα διάστημα στην Αίγυπτο. Η παρουσία των Μυκηναίων Ελλήνων στα βρετανικά νησιά αρχίζει να αποκαλύπτεται από πολύ γνωστούς Άγγλους ιστορικούς και αρχαιολόγους, όπως οι Α.Ρ. Μπερν, Χόμερ Λ. Τόμας, Ρ. 'Ατκινσον, Ρ. ,άτσινσον, Τ. Φιλντ και Α. Γούντιεντ.
Τέλος το παραδοσιακό όργανο μουσικής των σκωτσέζων είναι ελληνικής προέλευσης. Η γκάιντα λοιπόν είναι η άσκαυλος των αρχαίων ελλήνων, πανάρχαιο ελληνοθρακικό μουσικό όργανο συνδεδεμένο με τη λατρεία του Διονύσου και του Ορφέα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου